Katastrof?

Katastrof, vad innebär det, egentligen?
Vi hade en stor katastrof i Sverige denna vecka. Swedbanks internetservice klappade ihop. När folk skulle betala på systemet för att få hem sin kasse med vin, öl, lite brännvin kanske? fungerade inte kortet. Det var fan i mig en riktig katastrof, fast det var mitt i veckan, inte ens fredag. I Kina välte en båt och några hundra människor dog. Katastrof? Ja, några minuter på nyheterna var det värt, men jämfört med kortkatastrofen? Nja.

Sommaren är en annan katastrof. Det är ju ingen sommar. Nåja, resebyråerna tycker inte det är någon katastrof. Vill inte vår Herre (eller SMHI) bjuda på sommar, åker vi dit de har sommar. Jag är i min lilla stuga i Jämtland. Med långkalsonger, två tröjor och jacka slår jag mig ned och tänder lägerelden. Framför mig har jag Hoverberget. Klockan är tio (PM) och hela berget badar i sol. Det har regnat rejält några dagar. Det kan man se på berget. På våren kastar sig vattnet utför berget (Brudslöjan), nu ser man en mörk linje där vattnet runnit. Ok, ingen värme, men ljuset. Jag är lika tagen varje gång, trots 51 år sedan första gången.

Ännu en katastrof. Polisen har den oerhörda fräckheten att förbjuda studenterna att supa sig fulla, åka på flak och göra illa sig. Detta är så viktigt att TV lyckades ägna en hel timme i en debatt om detta. Studenterna har sett fram mot detta i tre år. De har kämpat, slitit, lärt sig tabellen m.m. och nu får de inte åka flak. Jo, de får åka flak, men inte vara fulla och kasta flaskor på vanligt folk eller ramla av flaket och slå sig.

Är det så då? Naturligtvis inte. Jag har sex barnbarn och följt deras studentfirande. En förra året. Hon och hennes kompisar var jättesöta i sina klänningar. Jag var en stolt farfar. När de skulle åka flak, bytte de om. De tog på sig sina träningskläder. Varför? Jo, de visste ju….Sedan sprang de hem till gymnasiet, som bjöd alla på en mycket trevlig avslutning (stolt farfar igen).

Katastrof av annat slag. Arbetskraft-invandringen till Sverige ökar intensivt. Alla pratar om den andra invandringen, om tiggeriet, men inte hör man mycket om arbetskraft-invandringen. Ok, att Svensson inte hänger med är väl naturligt, men de som bestämmer? Detta är katastrof. Vi står inför en fantastisk utveckling i Sverige. Hit kommer unga, välutbildade människor. De flesta har yrken där vi har stor brist, vilket hindrar Sverige att växa. Om en gråhårig urgammal folkskollärare med taskig pension inser detta, borde väl riksdagsmän/kvinnor och ministrar, som är både unga och har bra lön och som kommer att få hög pension fatta. Sluta med partikäbblet, sätt er ned och snabbbehandla (kan inte låta bli att stava fel) detta. Skjut till pengar så vi kan lära dessa människor svenska och få deras legitimationer klara, samt vara ute i arbetslivet på max. tre månader. Det kommer att märkas i vår BNP och jag får bättre pension.

Jag skulle vilja skriva mer om detta, men som gammal lärare vet jag att efter tio minuter lyssnar inte eleverna längre. Därför, saludos amigos.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *