Hemma igen

Endast Sverige svenska krusbär hafva
eller
Kulturkrock och snygga tjejer

Jag sticker emellan med ett hemma igen reportage. Saltet nr 5 kommer senare.

Fin landning av piloten, men lika fullt regnar det
Nåja, det hör ju till, regn i Sverige och grönt var man än tittar. Jag minns vännen Jim från Las Vegas. När han kom till Svenstavik, ville han ha en stol på gräsmattan. Där skulle han sitta och räkna de gröna färgerna. Sverige är otroligt vackert denna tid. Margareta plockade liljekonvaljer. Det luktade skolavslutning och Den blomstertid nu kommer hördes i det under-medvetna.

Besök på hälsocentralen
Som vanligt måste några prover tas. Jag knallade in i väntrummet på HC. Det var som att besöka en gravkammare i Egypten, dödstyst. Jag försökte med ett hurtigt Godmorrrron!. Svagt mummel. Osäker som jag var, frågade jag när de skulle öppna. Kvart i åtta kom det från ett hörn, sen var det tyst igen. Veckan före var jag hos frisören i Spanien. Det är ju inte HC precis, men ändå. Alla pratade med varandra och alla på samma gång. Vem lyssnade?
Exakt 07,45 klickade det till i dörren. Där stod en skitsnygg tjej, max. 25 år (hon var 52 enligt senare uppgift). Välkommen och vad vill du då? Det ska vi fixa. Allt så otroligt professionellt och gratis.

Varför är alla tjejer så snygga och ser ut som om de är runt 25 år nuförtiden? Jag fick ett mail med ett kort. Vet du att det är 50 år sedan vi tog lärarexamen i Uppsala? Kommer du? Klart jag skulle komma, men det var det där kortet. Klassen hade fest och där var hela gänget, november 1959. Alla tjejerna var skitsnygga. Det var dom inte då, -59. Jo, det är klart, visst var dom fina, men inte så märkvärdigt….Det var ju bara en som var riktigt snygg och det var Margareta. Det är hon fortfarande, men då var hon den enda som var riktigt snygg.

Nu vänder vi kosan mot Jämtland. På vägen hälsar vi på ”brorsan” i Örbyhus. Göran kom till mitt hem 1961. Sedan dess är han min bästa kompis. Vi har kontakt varje vecka. Han fyllde 70 år i februari och firade detta hos oss i Spanien. Han var den enda som badade i poolen (16 grader). Tuff kille.

Killevippen på Er! Trevlig sommar.

2 tankar kring ”Hemma igen

    1. Tack för berömmet. Det var länge sedan. Mycket har ju hänt för mig, men det börjar så sakta kännas roligt att läsa gamla minnen. Tiden läker…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *